Capitolul 1. Introducere.
Aceasta este prima dintre cateva sectiuni obligatorii de lucrare. Puteti intreba „cum sa compuneti o introducere a lucrarei“. In functie de domeniul lor de cunoaștere, trebuie sa prezentati o introducere diferita a functionarii structurale. Iata cateva caracteristici normale obligatorii. O prezentare generala a subiectului, semnificatia problemei, un scurt studiu al cadrului teoretic, un scurt amestec de literatura cea mai adecvata, enunt al problemei; scopuri și scopuri și ipoteze.
Capitolul 2. Revizuirea literaturii
Aceasta este a doua sectiune structurala necesara. Oricine se indoiește de cum sa structureze o lucrare ar trebui sa o cuprinda intotdeauna, indiferent de nivelul și domeniul educational. Așa cum propune titlul sau, aici ar trebui sa treceti in revista literatura legata de cercetarea lor. Iata cateva caracteristici care sunt adesea cuprinse. Context istoric, o teorie aplicabila intrebarilor și ipotezelor de cercetare, revizuirea literaturii experimentale.
Capitolul 3. Metodologie.
Aceasta este o alta parte care este obligatorie in orice plan al unei lucrarii. Aici, studentii ar trebui sa declare in mod deschis metodele de cercetare pe care le folosesc pentru a-și desfașura studiul. Pentru a clarifica in mod corect metodologia lor, aspecte deliberate care urmeaza: membrii, procedurile (aduc dovada consistentei și legitimitatii procedurilor alese), proiectarea și actiunile cercetarii, modalitatile de analiza a datelor (acestea ar trebui sa vorbeasca despre fiecare dintre ipotezele trasate)
Capitolul 4. Rezultate.
Unii studenti considera ca aceasta portiune este in principal provocatoare de gandire, deoarece necesita aplicarea practica a metodelor de studiu statistic selectate. In aceasta sectiune, elevii nu numai ca trebuie sa-și enumere raspunsurile, ci sa arate in mod clar chiar procedura de analiza. Tot aici, rezultatele ar trebui oferite fara nicio explicatie. Din cand in cand, acestea sunt oferite sub forma de tabel sau imagini. Este amanuntit sa schematizati aspectul rezultatelor folosind interogari de cercetare sau teorii ca schita.
Capitolul 5. Discutie.
Aceasta portiune este prezenta și in fiecare exemplu de structura de lucrare. In acest moment, cursantii ar trebui sa deduca toate rezultatele obtinute in combinatie cu intrebari și ipoteze de cercetare specificate, precum și lucrari aplicabile.
Capitolul 6. Concluzii și recomandari pentru cercetari viitoare
Aceasta parte poate fi oferita ca un capitol discret sau legata de discutii. Aici, studentii ar trebui sa știe cum sa compuna o concluzie de lucrare, sa sublinieze toate limitele care coopereaza concluziile lor și sa aduca sugestii adecvate pentru studii viitoare, daca exista.